Oroșanu Alin-Cornel

Suma necesara: 336 EUR
100% Donat / 0 EUR necesari
Finalizat

Oroșanu Cornel

Campanie inițiată de Asociația Samariteanul Milostiv Suceava în data de 15.01.2015

Oroșanu Alin Cornel sau Corneluș, așa cum îi spun prietenii apropiați și familia, este un copil  care  te indeamnă să fii puternic atunci când te afli în preajma lui.

S-a nâscut cu Spinobifida,  o tumoră la coloană care a ridicat semne de întrebare medicilor încă de la naștere. La vârsta de 4 luni și jumătate a fost operat în Italia. Odată cu această operație, s-a pierdut orice speranță că ar putea merge vreodată. Corneluș va fi nevoit să-și petreacă restul vieții imobilizat într-un cărucior cu rotile, fără să poată alerga cu ceilalți copii de vârsta lui.

Ca și cum acestea nu ar fi fost suficiente, medicii au descoperit o malformație la rinichi, ce îl face să fie mai sensibil, imunitatea acestuia fiind foarte scăzută.

Odată cu trecerea timpului, a apărut și nevoia celei de-a doua intervenții chirurgicale pentru a-i îndrepta coloana. Lipsa banilor a făcut imposibilă deplasarea în Italia pentru realizarea operației care i-ar fi îmbunătățit starea de sănătate. Consecințele acestei afecțiuni sunt cât se poate de neplăcute: fiind paralizat de la mijloc în jos, are nevoie de pampers zilnic și depinde în permanență de o altă persoană care sa îl îngrijească.

Pe masură ce a crescut, căruciorul pe care îl avea devenea tot mai greu de manevrat. Părinții au apelat la Asociația Samariteanul Milostiv solicitând sprijin în cumpărarea unui alt cărucior, mai potrivit nevoilor copilului. Cererea lor nu a rămas fără răspuns, ci prin intermediul unor persoane cu suflet mare, aceasta s-a concretizat, astfel încât Corneluș se bucură de un cărucior  mai performant. Totodată asociația noastră i-a oferit familiei pampers și alte consumabile zilnice (șervețele, pături impermeabile, etc.)

Deși încercările prin care a trecut au fost nenumărate, acest copil le-a înfruntat cu demnitate, păstrându-și seninătatea din ochi și zâmbetul de pe buze. Nu de puține ori, el a fost cel care  i-a încurajat pe părinți, atunci când aceștia considerau lupta cu viaa prea grea.

În prezent băiețelul este elev în clasa a doua, integrându-se perfect în colectiv, mai mult decât atât, ieșind în evidență prin memoria lui extraordinară.

De multe ori i s-au dat de învățat roluri sau poezii lungi în cadrul serbărilor sau manifestărilor școlare și de fiecare dată a impresionat nu doar prin redare, ci și prin intonație.

Deși este un copil  diferit de ceilalți, nu este privit așa de colegi ci a reușit să le câștige simpatia prin firea lui glumeață și sociabilă. Nu este marginalizat în nici un fel și toți cei din jur conlucrează pentru a-i menține starea de spirit la un nivel ridicat.

Corneluș este un model de voioșie și  perseverență iar noi îl putem ajuta să rămână așa. Cei care doresc să îl ajute să-și continue povestea de viață, sunt rugați să ne contacteze.