Lacatiș Monica

Suma necesara: 1.000 EUR
100% Donat / 0 EUR necesari
Finalizat

Povestea mea

Cand am aflat ca am cancer, prima data nu mi-a venit sa cred. Apoi, dupa ce mi-au confirmat si alti 4 medici am acceptat ca trebuie sa ma pregatesc pentru o lupta dura si lunga cu aceasta boala. Foarte multi cand se imbolnavesc sau li se intampla ceva rau au tendinta sa spuna „de ce mi se intampla mie toate astea” sau „cu ce-am gresit eu sa mi se intample chiar mie”. Eu in schimb m-am gandit la cu totul altceva si anume in prima etapa am considerat-o ca o pedeapsa. Pedeapsa pacatelor mele, ale parintilor mei, ale stramosilor mei…. Apoi mi-am dat seama ca a fost mai mult o atentionare, un mod prin care Dumnezeu a vrut sa ma trezeasca la realitate, sa ma faca sa-mi revizuiesc viata si sa incerc sa ma schimb.
M-am nascut si am crescut intr-o familie crestina,alaturi de ceilalti 3 frati ai mei. Mama mea s-a straduit sa ne educe si sa ne creasca cum a putut ea mai bine si nu i-a fost usor deoarece a ramas singura (parasita) cand inca nici unul dintre noi nu eram realizati . Cu ajutorul lui Dumnezeu si al fratilor de credinta ne-a crescut frumos fara sa simtim asa de tare greutatile si necazurile prin care trecea.

Din pacate in urma decesului fratelui meu mai mare i s-a declansat un cancer la san care i-a adus sfarsitul destul de chinuit. Sora mea mai mare care locuia cu ea, e bolnava si singura- cu o pensie de boala de 400 lei – eu fiind singurul ei sprijin.
Eu am 51 de ani, sunt necasatorita. si toata viata am fost sanatoasa si am muncit,chiar si in doua locuri ca sa-mi pot ajuta familia. Am lucrat ca asistenta medicala timp de 20 de ani dupa care am facut colegiul de farmacie si mi-am schimbat meseria si am mai lucrat 10 ani in farmacie. Pana cand m-am imbolnavit ne-am descurcat, dar in urma cu un an jumate cand mi s-a pus diagnosticul de cancer la ambii sani si la ovare, a trebuit sa-mi schimb locul de munca, la un magazin naturist cu salariul minim pe economie. Exact in urma cu un an am avut doua interventii chirurgicale dupa care au urmat terapiile – cate doua serii de chimioterapie si radioterapie. Chimioterapia am facut-o la un institut de stat, in schimb radioterapia a trebuit sa o fac la un spital privat din Cluj pentru ca la institut trebuia sa astept cateva luni dupa programare, iar aparatele erau foarte des stricate. Tratamentele m-au costat in jur de 3000 de euro. Am fost ajutata si am luat si bani imprumut ca sa pot face tot ce au considerat medicii ca e mai bine pt.mine.

Acuma, am terminat deocamdata terapiile si urmeaza sa merg lunar la control. Cheltuielile in schimb nu s-au terminat. Am in continuare cheltuieli mari cu tratamentul medicamentos pe care il iau , cu drumurile la Cluj, cu tratamentele sorei mele, bolnava si ea si celelalte de zi cu zi.
Multumesc lui Dumnezeu ca ma simt bine si ca mi-a dat inca viata. Din pacate diagnosticele pe care le am nu au un prognostic prea bun si oricand boala poate recidiva.
In prezent sunt in concediu de boala iar din toamna voi avea probabil o pensie de boala cu posibilitatea de a lucra 4 ore daca voi fi bine.
Multumesc si pentru tot ajutorul celor care mi l-au dat.

Redactare de Lacatis Monica

Atasam la acest articol si numarul de cont in lei al D-nei Lacatis Monica deschis la Banca Transilvania – RO02BTRLRONCRT0210803901 pentru oricine va vrea sa doneze direct in contul ei.
Asociatia Samaritenul Milostiv Suceava isi propune sa straga fonduri pentru tratament si celelate cheltuieli cel putin 1000 Euro. Fii si tu un bun samaritean si sprijina aceasta cauza.