Oroșanu Gabriel Iulian

Suma necesara: 1.343 EUR
100% Donat / 0 EUR necesari
Finalizat

Gabriel Oroșanu

Untitled

Pe E 85,in data de 7 septembrie 2014, în dreptul localității Pufești, un tir a luat în plin un microbuz înmatriculat în Suceava în care se aflau mai mulți copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Alături de ei erau și trei adulți.
În urma accidentului rutier în care au fost implicate 3 autoturisme au rezultat 6 victime. Două dintre acestea, un copil și mama lui au fost declarate decedate. Au fost găsite încarcerate în autoturism, iar echipajul a intervenit pentru descarcerarea acestora. Alte patru persoane, doi adulți și doi copii au fost transportate către cea mai apropiată unitate spitalicească, toți în stare foarte gravă.

Unul dintre adulții implicați în tragicul accident se numește Gabriel Oroșanu. El este un tânăr de 23 de ani, care își dorea să ajungă la nunta unui prieten apropiat din Galați. Nenorocirea a făcul ca el să se afle în microbuzul implicat în accident în momentul impactului. Ca mulți tineri de vârsta lui, Gabriel își făcuse multe planuri. Avea multe vise pe care spera să le transforme în realitate, si privea cu speranță și cu bucurie spre viitor. Își propusese să lucreze o perioadă în străinătate pentru a strange bani cu care dorea să se intretina in timpul facultatii.

În urma nefericitului incident însă, viața lui s-a schimbat radical. Toate planurile făcute parcă se ruinau dintr-o dată, iar Gabriel s-a trezit incoștinet, internat în spitalui din Focșani. Au urmat clipe foarte grele atât pentru el cât și pentru familia sa, care era în stare de șoc. Nu puteau crede și accepta faptul că băiatul lor cel mai mare, se află acum pe un pat de spital, într-o situație foarte gravă. Medicii erau rezervați în privința pronosticului, fapt care accentua și mai mult drama și suferința familiei și a celor apropiați. După ce starea lui s-a mai stabilizat, a fost transferat la Spitalui din Iași.

Au urmat numeroase intervenții chirurgicale, în încercarea de a-l face pe Gabriel să redevină băiatul plin de viață de dinainte de accident. Medicii au încercat să-i stabilizeze mai întâi organele interne si ceea ce ținea de funcțiile vitale ale organismului. A urmat după accea operații estetice, cu scopul de a-i reface maxilarul care a suferit o fractură în urma impatului. După mai multe investigații s-a aflat faptul că i-au fost afectați muschii care susțin ochii, lucru care i-ar putea afecta vederea. Pentru a putea fi remediată această problemă, trebuia să intre într-o altă intervenție chirurgicală pe care familia nu și-o putea permite.
Dumnezeu a vrut ca Gabriel să trăiască și să se facă bine, iar noi nu am făcut nimic altceva decât să contribuim la îndeplinirea acestui plan. Am hotărât că vom suporta noi costurile operației, spre a-i oferi lui Gabriel șansa unei vieți normale. Ne-am mobilizat, și cu ajutorul firmei SC FLAGA SRL din comuna Verești și altor oameni cu suflet mare care au răspuns apelului nostru, am reușit să strângem pentru Gabriel suma de 6000 de lei.

Operația a avut loc în luna martie a anului 2015, pentru că medicii au decis să lase un timp după ultimele intervenții chirurgicale. Aceasta s-a realizat cu succes, iar Gabriel poate astăzi să ducă un trai normal alături de familia sa.
Desigur că perioada de recuperare încă nu s-a încheiat, dar medicii sunt optimiști în privinta evoluției favorabile a situației lui Gabriel.
Marcat fiind de accidentul care i-a schimbat viața, și de sprijinul oferit de toți cei care i-au fost alături în momentele extrem de grele prin care a trecut, Gabriel a decis să se înscrie la Facultatea de Teologie din Iași, chair daca nu s-a recupera complet. El ne-a mărturisit că în urma timpului petrecut prin spitate, și după ce a văzut atâta suferință în jurul său, a ajuns la concluzia ca în acest fel ar putea ajuta și sprijini și el alți oameni.

Colectivul echipei ASMS Suceava vă mulțumește pe această cale tuturor celor care ați contribuit la înfrumusețarea vieții lui Gabriel!

Apariții media:

www.obiectivdesuceava.ro

adevarul.ro

www.libertatea.ro

www.reporterntv.ro