Casa Bunului Samaritean Nr. 4

Suma necesara: 7.000 EUR
100% Donat / 0 EUR necesari
Finalizat

Ar fi putut să fie una dintre neștiutele familii din România care își duce traiul cu dragoste unii față de alții, cu simțul datoriei împlinite față de cele patru fiice ale lor.

Destinul a ales însă ca familia Marcu Iulian și Minuța să fie una dintre miile de familii greu încercate de o boală nemiloasă, al cărei nume ne e și teamă să il pronunțăm.

Dornici să le ofere o viața mai bună celor trei fiice pe care le aveau, Raluca, Rebeca și Beatrice, soții Marcu au luat drumul însoritei Sicilii unde trudeau din greu în agricultură. Nimic nu era însă prea mult pentru a le oferi fiicelor lor viața decentă pe care și-ar fi dorit-o pentru ele.  Din păcate, fetelor le era greu la școală, le era mereu dor de satul în care se născuseră, de rudele și prietenii aflați la mii de kilometri distanță, așa că părinții au decis să se întoarcă.

Din puținele economii adunate, au ridicat o casă care avea să o primească și pe micuța Sofia, minunea cu ochi albaștri răsfățată de toată familia. Din păcate, economiile nu au fost suficient să termine de amenajat casa, iar visul de a munci pentru a avea căminul mult visat s-a prăbușit ca un castel de nisip în  fața unui tsunami – Minuța a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, gradul IV. A început bătălia pentru viata, zilele părinților se consumau în drumuri făcute la Iași pentru a face tratamentul inaccesibil în Botoșani.

Mama cu ochi blânzi și inimă mare nici nu concepe că nu va învinge boala. Vrea să își vadă fetele mari, cu școala terminată, având rostul lor în viată. Nu se mai gândeste că va veni frigul și casa lor încă nu este terminată, ca sursa lor de încălzire riscă să le fie doar propria respirație.

Fetele visează ca boala mamei va ramane o amintire urata, si isi doresc o cameră a lor în care să își poată face temele. Raluca, fiica cea mare,  își dorește să poată picta, întoarcerea acasă în clasa a opta nu  i-a mai permis să recupereze materia si a avut medie doar pentru o scoala profesionala, dar isi doreste sa a invete cat se poate de bine ca sa poată merge la facultate.

Familia Marcu nu ar fi cerut vreodată să fie ajutati de ceilalți, au muncit mereu din greu ca să își procure cele necesare traiului. Si ar fi reusit să aibă viata pe care si-o doreau dacă mama nu s-ar fi imbolnavit de cancer.

Impreuna putem să ii ajutam sa treaca peste acest hop, le putem amenaja o cameră fetelor și baia. Daca ne straduim un pic, putem să le amenajam si bucataria si sistemul de incalzire.

Donatiile se pot face in contul asociatiei Samariteanul Milostiv Suceava care se va ocupa de toate aceste demersuri, publicand pe pagina de FB situatia  cheltuielilor si a lucrarilor.

Patru fete vor avea sansa unei vieti mai bune si nu vor fi nevoite vreodata sa ajunga in situatii vulnerabile !

Samariteanul Milostiv Suceava:
Plata PayPal: https://www.paypal.me/sariteanulmilostiv
Cont LEI :      RO56BTRLRONCRT0276120401
Cont EURO : RO06BTRLEURCRT0276120401
Cont LIRE:    RO61BTRLGBPCRT0276120401
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
Banca Transilvania Suceava

Pentru mai multe detalii:
Persoană de contact: Fasola David
Număr de telefon: +40 742466228

Sa început lucrul:

1. Instalația Electrica și Sanitara

        

2. Tencuială și Șape

       

3. Izolare Tavan și Rigips

       

        

4. Gresie și faianța în Baie și hol

         

5. Ușa la intrare, geamuri și glet în living și hol

          

6. Centrală Termică și instalația de încălzire

      

  

7. Baia data în folosita

      

8. Ușa pentru etaj, finisaje interioare date în folosință: